Uien Roussel

Intro

Het bedrijf

In 1996 startten wij, Pol Roussel en Jaklien Lietaer, met het schillen van uien. In de loop der jaren groeide deze activiteit uit tot het volwaardige en moderne bedrijf dat het vandaag is. Wij zijn gespecialiseerd in het schillen en versnijden van uien, waarbij we voldoen aan de strengste kwaliteitseisen. Intussen werken onze kinderen, Charlotte en Louis Roussel, ook in het bedrijf. Zij streven er ook naar het bedrijf verder te laten evolueren, waarin moderne en efficiënte schil- en versnijdingstechnieken, naast hoge kwaliteitseisen steeds voorop staan.

BRC-logo.png

Schillen & versnijden van ajuinen op een correcte manier

Wij schillen en versnijden onze uien met de grootste zorg en hanteren de strengste normen zowel bij het verwerken van de ajuin als bij de opslag ervan.

Onze inspanningen werden bekroond met een certificatie BRC Higher Level (AA). Wij leveren geheel geschilde uien, evenals uien versneden in ringen, blokjes, stiften en in partjes voor brochettes. Onze klanten zijn hoofdzakelijk groentesnijbedrijven, vleesbedrijven, gro​otwarenhuizen en cater​ingbedrijven, maar ook slagerijen, traiteurs en restaurants kunnen bij ons terecht.

Vanop het veld tot bij de consument

We streven steeds naar de hoogste kwaliteit bij onze producten. Hiervoor is een volledige controle over het productieproces, vanop het veld tot bij de consument, belangrijk.

Blijf up to date met onze blogartikelen

Nieuwe productieruimte

Nieuwe productieruimte

10/10/2017

Sedert deze zomer is een deel van onze productie verhuisd naar de nieuwe loods!

De herfst is in het land

De herfst is in het land

10/10/2017

 Wat kan meer smaken dan een lekkere tas warme uiensoep, op een koude herfstdag? Met onze uienringen heb je in een handomdraai uiensoep gemaakt.

 

Hierbij een recept (bron: lekkervanbijons.be):

 

INGREDIËNTEN

De ui, de aardappelen, de selderij en de prei schoonmaken.
Een derde van de ui zeer fijn snipperen en apart houden.
De rest van de groenten grof hakken en aanstoven in de helft van de boter.
Een beetje water toevoegen en nog enkele minuten laten sudderen.

Kruiden en de rest van het water toevoegen.
Het geheel onder deksel aan de kook brengen, het vuur matigen en zachtjes laten gaar worden.
De soep door een roerzeef halen en opnieuw enkele minuten laten koken.
Ondertussen de apart gehouden fijngesnipperde ui in de rest van de boter bruinen en vervolgens bij de soep voegen.

In elk soepbord een met kaas bestrooide beschuit leggen.
De soep hierover uitscheppen. Heet serveren

Steun de warmste week met Allgro

Steun de warmste week met Allgro

07/11/2017

Als leverancier steunen we deze actie graag! Bij interesse, gelieve uw bestelling door te geven aan Charlotte (Charlotte@uienroussel.be) tegen 27/11. Op 02/12 zullen wij alle bestellingen ophalen. Vanaf 04/12 kunnen ze dan bij ons afgehaald worden.

Interesse in ons assortiment?

Wilt u net als onze andere klanten beleverd worden met de hoogste kwaliteit geschilde of versneden uien? Neem contact op met ons! Met veel plezier zoeken we samen welke snit en soort ui het meest optimaal is voor uw gerecht.