Uien Roussel

Intro

Het bedrijf

In 1996 startten Pol Roussel en Jaklien Lietaer, met het schillen van uien. In de loop der jaren groeide deze activiteit uit tot het volwaardige en moderne bedrijf dat het vandaag is. Wij zijn gespecialiseerd in het schillen en versnijden van uien, waarbij we voldoen aan de strengste kwaliteitseisen. Intussen werken de kinderen, Charlotte en Louis Roussel, ook in het bedrijf. Samen met ons team van medewerkers streven we er naar het bedrijf verder te laten evolueren, waarin moderne en efficiënte schil- en versnijdingstechnieken, naast hoge kwaliteitseisen steeds voorop staan.

BRCGS logo.png

Schillen & versnijden van ajuinen op een correcte manier

Wij schillen en versnijden onze uien met de grootste zorg en hanteren de strengste BRC Higher Level (AA) normen zowel bij het verwerken van de ajuin als bij de opslag ervan. Wij leveren geheel geschilde uien, evenals uien versneden in ringen, blokjes, stiften en in partjes voor brochettes. Onze klanten zijn hoofdzakelijk groentesnijbedrijven, vleesbedrijven, gro​otwarenhuizen en cater​ingbedrijven, maar ook slagerijen, traiteurs en restaurants kunnen bij ons terecht.

bio.png

Vanop het veld tot bij de consument

We streven steeds naar de hoogste kwaliteit bij onze producten. Hiervoor is een volledige controle over het productieproces, vanop het veld tot bij de consument, belangrijk.

 

Van al onze producten is eveneens een bio-variant verkrijgbaar.

Blijf up to date met onze blogartikelen

Tijdlijn uienteelt

23/04/2021

Momenteel zijn de uien volop aan het groeien op het veld! Hierbij een tijdlijn, om wat inzicht te krijgen in de uienteelt.

In tegenstelling tot plantuien, die midden maart geplant worden, gaat het bij zaaiui over zaden en niet over plantjes die al 1 jaar oud zijn. De zaaiui zal dus langer op het veld staan en is wat fragieler. De zaaiuien zullen begin september geoost worden en daarna verwerkt worden in onze productie.

Baktesten

16/04/2021

Wekelijks voeren wij baktesten uit in onze bedrijfskeuken.

Onze producten worden gecontroleerd op verschillende vlakken: snit, kleur, geur, smaak en uitzicht. Dit doen we op vervaldatum en wanneer de vervaldatum reeds verstreken is.

Op die manier garanderen en monitoren wij de kwaliteit van onze geschilde en versneden uien.

 

Een leuk taakje, want zeg nu zelf, wat ruikt er lekkerder dan gebakken uitjes.

Uien Roussel koopt lokaal!

08/04/2021

Vorige week werden de uien gezaaid op het land. We werken hiervoor steeds meer samen met lokale boeren, die we begeleiden in het volledige proces van de uienteelt. De aankoop van lokale uien draagt bij tot de duurzaamheid van ons proces.

Plantuien

03/03/2021

Begin maart werden de plantuien geplant!

 

In tegenstelling tot zaaiui, zijn deze plantuitjes al 1 jaar oud. Ze staan dus een kortere tijd op het veld. Ze groeien sneller, kunnen tegen lagere temperaturen en hebben minder last van ziekten en insecten.

Deze uien zullen begin juli geoogst worden. Wanneer het loof begint te strijken ( = neervallen), bollen ze nog sterk. Eens het loof gestreken is, kan je oogsten. We kunnen 50 à 60000kg opbrengst verwachten per hectare.

Vervolgens moeten de uien nog drogen, waarna ze klaar zijn om bij ons in de firma gepeld en verwerkt te worden. Net op tijd, want de bewaaruien zijn doorgaans op eind juni.

 

Misschien iets om eens te proberen in uw eigen moestuin?

Interesse in ons assortiment?

Wilt u net als onze andere klanten beleverd worden met de hoogste kwaliteit geschilde of versneden uien? Neem contact op met ons! Met veel plezier zoeken we samen welke snit en soort ui het meest optimaal is voor uw gerecht.

{render:entity:978:1200}