Wekelijks voeren wij baktesten uit in onze bedrijfskeuken.
Onze producten worden gecontroleerd op verschillende vlakken: snit, kleur, geur, smaak en uitzicht. Dit doen we op vervaldatum en wanneer de vervaldatum reeds verstreken is.
Op die manier garanderen en monitoren wij de kwaliteit van onze geschilde en versneden uien.
Een leuk taakje, want zeg nu zelf, wat ruikt er lekkerder dan gebakken uitjes.
Vorige week werden de uien gezaaid op het land. We werken hiervoor steeds meer samen met lokale boeren, die we begeleiden in het volledige proces van de uienteelt. De aankoop van lokale uien draagt bij tot de duurzaamheid van ons proces.
Begin maart werden de plantuien geplant!
In tegenstelling tot zaaiui, zijn deze plantuitjes al 1 jaar oud. Ze staan dus een kortere tijd op het veld. Ze groeien sneller, kunnen tegen lagere temperaturen en hebben minder last van ziekten en insecten.
Deze uien zullen begin juli geoogst worden. Wanneer het loof begint te strijken ( = neervallen), bollen ze nog sterk. Eens het loof gestreken is, kan je oogsten. We kunnen 50 à 60000kg opbrengst verwachten per hectare.
Vervolgens moeten de uien nog drogen, waarna ze klaar zijn om bij ons in de firma gepeld en verwerkt te worden. Net op tijd, want de bewaaruien zijn doorgaans op eind juni.
Misschien iets om eens te proberen in uw eigen moestuin?
Wist je dat?
Uien Roussel steeds meer uien teelt in de regio?
Ziehier onze winteruien blinken in het zonnetje. Deze uien werden geplant in oktober en zullen geoogst worden midden juni.
Bij Uien Roussel eten wij altijd een frikandel speciaal bij onze frietjes!
Dit najaar werden er 810 zonnepanelen geïnstalleerd op onze daken. Deze investering zal zorgen voor 42.3% minder elektriciteitsverbruik oftewel 128 ton minder CO2 uitstoot.
De 810 zonnepanelen zijn goed voor een totaal vermogen van 300 kilowattpiek, wat het equivalent is van het stroomverbruik van zo'n 88 gezinnen.
Voka - Vlaams Netwerk van Ondernemingen
kwam bij ons langs voor een interview.
Meer lezen in Ondernemers van Voka West-Vlaanderen?
Hoe wij onze medewerkers bedanken in deze tijden? Niets beter dan echte Belgische frietjes!
Een corona-proof alternatief voor ons zomers personeelsevent.
Meer dan ooit blijkt dat de voedingssector van vitaal belang is! Terwijl het coronavirus heel wat Belgen thuis houdt, blijft een groot deel van onze werknemers zich engageren om de voedingsproductie draaiende te houden en de voedselbevoorrading te garanderen. Daarom werden ze vandaag letterlijk in de bloemetjes gezet. #foodheroes
Ook dit jaar plantten we uien met de grootste zorg. We voorzien de oogst begin juli!
Ook dit jaar zijn we braaf geweest, de sint had voor alle werknemers een attentie mee.
Wat kan meer smaken dan een lekkere tas warme uiensoep, op een koude herfstdag? Met onze uienringen heb je in een handomdraai uiensoep gemaakt.
Sedert deze zomer is een deel van onze productie verhuisd naar de nieuwe loods!
With the support of
Do
8h00 - 12h00
13h00 - 17h00
2021 Uien Roussel-Lietaer BV | Alle rechten voorbehouden