Uien Roussel

Onze blog

soep.jpg

De herfst is in het land

 Wat kan meer smaken dan een lekkere tas warme uiensoep, op een koude herfstdag? Met onze uienringen heb je in een handomdraai uiensoep gemaakt.

 

Hierbij een recept (bron: lekkervanbijons.be):

 

INGREDIËNTEN

De ui, de aardappelen, de selderij en de prei schoonmaken.
Een derde van de ui zeer fijn snipperen en apart houden.
De rest van de groenten grof hakken en aanstoven in de helft van de boter.
Een beetje water toevoegen en nog enkele minuten laten sudderen.

Kruiden en de rest van het water toevoegen.
Het geheel onder deksel aan de kook brengen, het vuur matigen en zachtjes laten gaar worden.
De soep door een roerzeef halen en opnieuw enkele minuten laten koken.
Ondertussen de apart gehouden fijngesnipperde ui in de rest van de boter bruinen en vervolgens bij de soep voegen.

In elk soepbord een met kaas bestrooide beschuit leggen.
De soep hierover uitscheppen. Heet serveren